Beneficiarii programului vor putea activa în cadrul biroului unui deputat german. În rezultat, aceştia vor cunoaşte sistemul parlamentar german, procesele decizionale precum şi vor putea acumula experienţă practică privind activitatea parlamentară.

Participanţii vor primi o bursă lunară în valoare de 500 de euro. Totodată, vor fi preluate şi costurile de călătorie şi asigurare şi va fi oferită cazare gratuită. Iar dacă bursierii îşi vor găsi singuri cazare, parlamentul german va oferi 300 de euro pentru aceste cheltuieli.

La program vor putea candida persoanele care au mai puţin de 30 de ani şi care au cunoştinţe foarte bune de limbă germană, cel puţin la nivelul B conform sistemului European de notare.

Bursierii sunt prezentaţi în calitate de asistenţi ai deputaţilor şi participă la toate procesele de muncă, de la elaborarea rapoartelor, până la şedinţele plenare şi chiar la elaborarea de iniţiative legislative.
 
Primul lucru pe care l-ar recomanda din această experienţă Parlamentului din Moldova este să dezvolte mai multe programe pentru tineri, pentru a-i implica în procesul legislativ şi a le oferi astfel cultură politică.

Procedura de depunere a actelor constă în completarea unui formular de înregistrare care include un CV, două scrisori de recomandare, o fotografie şi copia paşaportului de călătorie, care vor fi expediate prin email la ambasada Germaniei în Moldova.

Informaţii detaliate despre programul de burse puteţi obţine de la Ambasada Germaniei la Chişinău la numărul de telefon 20-06-00.