Potrivit unui comunicat al Parchetului General din România, anchetatorii au finalizat cercetarea la faţa locului a accidentului aviatic produs pe 2 iunie în localitatea Haragîş din Republica Moldova, soldat cu decesul a patru persoane.

La activitatea de cercetare la faţa locului, alături de autorităţile din Republica Moldova şi de echipa de anchetă din România, au participat reprezentanţi ai societăţii de asigurare la care era asigurată aeronava, precum şi experţi Eurocopter — Germania.

Epava elicopterului a fost ridicată şi transportată la Chişinău într-un hangar aparţinând Departamentului pentru Situaţii Excepţionale din Republica Moldova, urmând a fi predată autorităţilor române împreună cu celelalte obiecte ridicate cu ocazia cercetărilor după finalizarea procedurii de preluare a cercetării de către autorităţile române.

De asemenea, în cauză s-a dispus efectuarea de către Institutul Naţional de Criminalistică al Poliţiei Române a unei expertize genetice judiciare cu privire la probele biologice ridicate cu ocazia cercetării la faţa locului.

În urma accidentului aviatic produs pe 2 iunie, cei patru membrii ai echipajului au decedat: medicul Mihaela Dumea, asistentului medical Gabriel Sandu, comandorul Doru Gavril şi copilotul Voicu Şocae.

Elicopterul era de tip EC 135 şi a fost achiziţionat de Ministerul Sănătăţii în 2014 pentru 5 milioane de euro. El se afla la SMURD Iaşi din 2014, ultima inspecţie periodică fiind în 2016.