Campania „Oameni buni” a fost lansată de Consiliul pentru prevenirea şi eliminarea discriminării şi asigurarea egalităţii. Astfel, timp de o lună, vor fi organizate mai multe evenimente menite să sporească gradul de cunoaştere despre Legea 121 privind asigurarea egalităţii, lege ce asigură respectarea drepturilor tuturor persoanelor care trăiesc pe teritoriul Republicii Moldova.

„Cifrele arată că în Republica Moldova există discriminare - peste 80 la sută din oameni ştiu că discriminarea există, iar fiecare al patrulea locuitor al ţării s-a simţit discriminat. În aceste condiţii, nu putem vorbi doar despre o problemă a minorităţilor sexuale sau a oamenilor cu necesităţi speciale. Este o problemă care ne vizează pe fiecare şi fiecare dintre noi trebuie să se implice, pentru că nu există în lumea modernă un portret de om standard la care să ne raportăm. Vă asigur că pentru fiecare se găseşte un pretext de discriminare. Iată de ce legea 121 este pentru toţi, pentru toţi oamenii buni”, a declarat preşedintele Consiliului, Yan Feldman, în cadrul evenimentului de lansare a campaniei.

Tot în cadrul campaniei, platforma debates.md a lansat o dezbatere despre importanţa Legii 121, unde fiecare utilizator îşi poate exprima părerea despre cât de necesar este să avem un cadru legal funcţional care să vină în apărarea drepturilor tuturor persoanelor care trăiesc pe teritoriul Republicii Moldova. Campania „Oameni buni” este susţinută şi de Coaliţia Nediscriminare, Promo-Lex şi CRJM.

Vedeţi mai jos spoturile realizate de regizorul Eugen Damaschin pentru campania „Oameni buni”: