Generalul Anton Gămurari, care a participat la formarea tuturor trupelor speciale ale Ministerului de Interne, a vorbit într-un interviu pentru Jurnal.md despre cum şi-a câştigat Plahotniuc primii bani pe seama fetelor vândute în Turcia, dar şi în ţară, obţinând pe de o parte profit, iar pe de alta informaţii compromiţătoare pentru ţinerea sub control a politicienilor, oficialilor străini şi a oamenilor de afaceri din RM şi nu numai.

Un alt material care a fost accesat depeste 25 de mii de cititori Jurnal.md a fost Andrei Năstase: Plahotniuc înţelege că am revenit la procesul de consolidare a opoziţiei şi asta îl face să înnebunească.

Procesul de consolidare a opoziţiei într-un singur front antioligarhic, reluat în ultima perioadă de liderul Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr, este cea mai mare fobie pentru Vladimir Plahotniuc. Astfel se explică campania de denigrare lansată de oligarh prin instituţiile media pe care le controlează, afirmă Andrei Năstase. Totodată, analiştii politici consideră că prin atacurile care s-au înteţit în adresa liderului PPDA, Plahotniuc urmăreşte scopul de a-l scoate din cursa prezidenţială.

Cea de-a treia ştire în clasamentul acestei săptămâni este despre tragica prăbuşire a elicopterului SMURD într-o zonă împădurită din raionul Cantemir. În consecinţă, cei patru membri ai echipajului, pilotul, copilotul, medicul şi asistentul, au murit pe loc.

Menţionăm că acelaşi echipaj a intervenit în prima jumătate a zilei în Moldova. Salvatorii din Iaşi au preluat o bătrână din Vulcăneşti, care suferea de insuficienţă renală şi respiratorie, şi au transportat-o la Spitalul de Urgenţă din capitală.  Pe 3 iunie în Republica Moldova a fost decretată zi de doliu naţional. În toate localităţile din ţară, dar şi la misiunile diplomatice din străinătate, drapele au fost arborate în bernă.

Cu peste 21 de mii de vizualizări următoarea în top este ştirea Domnica Manole, cu lacrimi în ochi după decizia de a fi cercetată penal: „Am considerat că e corect să apăr interesele cetăţenilor, dar CSM apără alte interese decât ale judecătorilor”.

„Sincer să vă zic, nu am aşteptat aşa o hotărâre din partea Consiliului Superior al Magistraturii. Eu totuşi doream să cred că CSM va rămâne garantul independenţei puterii judecătoreşti, dar, cu regret, hotărârea de astăzi a demonstrat contrariul. Consiliul Superior al Magistraturii apără alte interese decât interesele judecătorilor. Eu nu am făcut nimic altceva decât să aplic legea în conformitate cu conştiinţa mea, cum am considerat eu că este corect ca să apăr interesele cetăţenilor. Pentru mine asta a fost mai presus la adoptarea hotărârii în cauză”, a declarat Domnica Manole, plângând.

Peste 20 de mii de accesări a înregistrat şi articolul în care se anunţă lansarea campaniei #PresedinteleMeuEste.

„Pe această cale, ca şi cetăţean al Republicii Moldova, eşti invitat să te implici chiar de acum direct în a formula care anume sunt caracteristicile şi capacităţile pe care ai vrea să le vezi în următorul tău preşedinte. Folosind eticheta #PresedinteleMeuEste într-o postare publică plasată online, vom putea urmări uşor care este opinia publică de facto şi vom ţine cont şi de părerea ta pentru ca, împreună, să putem decide, fără înţelegeri din umbră, TU cine vrei să fie cel mai bun preşedinte al Republicii Moldova”, a declarat liderul Partidului Politic Platforma Demnitate şi Adevăr, Andrei Năstase.

Ultimul material din clasamentul acestei săptămâni este Sondaj National Democratic Institute: Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare - PPDA şi PSRM ar deveni favorite; Actualele partide proeuropene ar fi la limita pragului electoral.

Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, PSRM şi Partidul Politic Platforma Demnitate şi Adevăr s-ar plasa pe primele poziţii. Totodată, în cazul alegerilor prezidenţiale, printre favoriţi se numără Andrei Năstase, Maia Sandu şi Igor Dodon. Astfel, potrivit unui sondaj, în cazul eventualelor alegeri parlamentare doar şase partide ar trece peste pragul minim de 6%, iar partidele declarate proeuropene nu şi-ar păstra majoritatea în Parlament. Ştirea a acumulat peste 20 de mii de accesări.