„Cel mai interesant este că sunt anunţaţi agenţii economici care lucrează legal şi duc evidenţa. Un puştan de la FISC îl întreabă pe un agricultor cu stagiu de peste 25 de ani de ce acesta s-a apucat de agricultură, dacă anul trecut a avut pierderi. Nimeni nu întreabă fermierii cum au supravieţuit anul 2015, când după deprecierea vertiginoasa a leului s-au majorat preturile la fertilizanţi, pesticide şi seminţe, când s-au majorat dobânzile la credite, când statul practic nu a achitat în 2015 subvenţiile. Când anul trecut mai multe culturi agricole au suferit de la secetă”, a declarat Alexandru Slusari.

Totodată, preşedintele UniAgroProtect consideră că modul în care acţionează FISC-ul seamănă mai mult cu racket de stat.

„Ceea ce face FISC-ul, seamănă foarte mult cu racket de stat, aplicat până când într-o forma mai voalată. Doar cu ameninţări şi sancţiuni boala nu poate fi tratată. Noi nu o dată am propus măsuri de stimulare pentru agricultori care practică activitatea legal, însoţite de înăsprirea sancţiunilor pentru cei care lucrează la negru. Dar statul tot timpul respingea iniţiativele noastre”, a subliniat Slusari.

În viziunea preşedintelui UniAgroProtect, statul încearcă să soluţioneze de urgenţă problema încasărilor în buget de la agricultori, folosind doar bâta. „Asta va aduce doar la accentuarea caracterului tenebros al sectorului şi la creşterea corupţiei”, a conchis Slusari.

Varianta în limba engleză o puteţi accesa aici.