Un prim popas a fost făcut la Unitatea de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului "Sf. Spiridon" din Iaşi locul, unde medicul Mihaela Dumea şi asistentul medical Gabriel Sandu îşi desfăşurau activitatea zilnică.

După câteva momente de reculegere, convoiul funerar a plecat spre biserica spitalului care poartă acelaşi nume.

Aici a fost primit de detaşamentul ISU Iaşi şi familiile, prietenii şi foştii colegi ai celor decedaţi. În cele două maşini de transportat a victimelor multiple se află patru sicrie ce aparţin atât echipajului medical cât şi celui al elicopterului, comandant Doru Gavril şi comandor Voicu Şocae.

Ulterior, convoiul funerar cu cei patru membri ai echipajului elicopterului SMURD prăbuşit joi în Republica Moldova a sosit la Spitalul „Sf Spiridon” din Iaşi, în aplauzele colegilor de la SMURD Iaşi.

Gabriel Sandu, de 40 de ani, a fost unul dintre cei mai experimentaţi asistenţi medicali în medicina de urgenţă din România, el fiind din 2005 în cadrul SMURD.

Medicul primar Mihaela Dumea lucra de cinci ani la SMURD Iaşi şi le preda studenţilor, în calitate de asistent universitar, disciplina Medicină de Urgenţă.

Elicopterul prăbuşit joi în Republica Moldova, de tip EC 135, a fost achiziţionat de Ministerul Sănătăţii în 2014 şi a costat 5 milioane de euro. El se afla la SMURD Iaşi din 2014, ultima inspecţie periodică fiind în 2016.

Unul dintre cei doi piloţi ai elicopterului prăbuşit în Republica Moldova, comandorul Doru Gavril, în vârstă de 53 de ani, avea peste 4.000 de ore de zbor la activ şi o experienţă de 30 de ani. El era comandantul Unităţii Speciale de Aviaţie Iaşi.

Cel de-al doilea pilot, căpitanul comandor Voicu Şocae, în vârstă 36 de ani, avea ca experienţă peste 1.480 de ore de zbor.

Aceasta este a doua tragedie de acest gen din ultimii 10 ani la SMURD Iaşi. În luna ianuarie 2006, doi piloţi şi două cadre medicale şi-au pierdut viaţa după ce elicopterul SMURD Iaşi, în care se aflau, s-a prăbuşit în apropierea aeroportului. Elicopterul, de tip Eurocopter EC 135, s-a prăbuşit la 10 minute după decolare, la un kilometru şi jumătate de turnul de control al aeroportului, în apropierea Unităţii de Jandarmi.