VIDEO

Consiliul pentru prevenirea şi eliminarea discriminării şi asigurarea egalităţii şi-a prezentat raportul pentru 2015

Consiliul pentru prevenirea şi eliminarea discriminării şi asigurarea egalităţii şi-a prezentat raportul pentru 2015
Sursa: jurnal.md Foto: egalitate.md 03.06.2016 15:33
Consiliul pentru prevenirea şi eliminarea discriminării şi asigurarea egalităţii a prezentat astăzi la Chişinău un raport privind răspândirea şi combaterea discriminării în RM.

Raportul constată un nivel extrem de redus de acceptare a unor grupuri sociale din Republica Moldova, preponderent a persoanelor LGBT, persoanelor infectate cu HIV/SIDA, persoanelor cu dizabilităţi mintale şi intelectuale şi persoanelor care au fost deţinute.


În câmpul muncii discriminarea se întâlneşte cel mai des pe criteriile de sex/gen, vârstă şi dizabilitate. Consiliu a constatat acte de discriminare şi în accesul la serviciile şi bunurile disponibile publicului, acces egal la justiţie, învăţământ etc.

La prezentarea raportului s-a vorbit şi despre recomandările şi propunerile făcute de Consiliu în adresa autorităţilor publice de resort. Printre cele mai importante sunt:
  • planificarea şi alocarea resurselor financiare pentru acţiuni de asigurare a accesibilităţii persoanelor cu dizabilităţi în sediile instituţiilor publice;
  • consolidarea eforturilor în vederea desfăşurării activităţilor şi programelor menite să sporească gradul de incluziune socială a persoanelor din grupurile marginalizate;
  • conjugarea eforturilor pentru eliminarea stereotipurilor şi prejudecăţilor de orice fel, diminuarea atitudinilor şi comportamentelor ostile.
 

Sursa video: Privesc.eu

Ştiri similare

Ştiri NON-STOP