Echipa de criminalişti şi procurori din România a ajuns la locul tragediei la primele ore ale dimineţii pentru a efectua cercetări. La Cantemir a venit şi Raed Arafat, fondatorul SMURD şi secretar de stat în cadrul Ministerului de Interne de la Bucureşti. El a declarat că elicopterul prăbuşit avea toate verificările la zi.

Presa din România scrie că elicopterul prăbuşit în satul Haragâş ar fi singurul care nu avea radar meteo la bord. Acest lucru nu a fost confirmat însă oficial. Raed Arafat a mai spus că pilotul unui elicopter este singurul care poate decide dacă un zbor poate fi continuat sau nu în condiţii meteo dificile.

În acelaşi timp, experţii susţin că elicopterul a deviat de la traseul stabilit. Având în vedere că la câteva sute de metri distanţă de locul accidentului se află o grădiniţă, sătenii din Haragâş presupun că pilotul ar fi făcut-o intenţionat.

Zeci de salvatori, pompieri şi paramedici dislocaţi în zonă au ţinut un minut de reculegere în memoria colegilor căzuţi la datorie.

Îngroziţi de cele întâmplate, mai mulţi localnici au venit cu flori şi lumânări pentru a aduce un ultim omagiu celor patru membri ai echipajului. Unii dintre ei îşi puteau stăpâni cu greu emoţiile.

Autopsia celor patru persoane decedate în accidentul aviatic a fost făcută în cursul nopţii, iar astăzi corpurile neînsufleţite ale salvatorilor au fost preluate de la Centrul de Medicină Legală din Chişinău de două autospeciale SMURD pentru a fi repatriate la Iaşi.