În prezent, aceste ecusoane sunt aplicate pe parbriz. Odată cu emiterea unui nou model de plăcuţe de înmatriculare, realizate după standardul european „SM 122:2014”, a devenit posibilă preluarea experienţei în acest sens a mai multor state precum Germania, România, Austria, etc. Noile plăci auto emise în Moldova începând cu aprilie 2015 prevăd spaţiul special pentru ecusonul de inspecţie tehnică. 

Ecusonul va avea formă circulară cu diametrul de 34 mm, va fi confecţionat din material autoadeziv rezistent la influenţa factorilor externi şi care se distruge în caz de dezlipire ce garantează o singură utilizare. În centrul ecusonului este indicat anul efectuării următoarei inspecţii tehnice şi numărul de serie al ecusonului. Pe marginea ecusonului, în formă circulară se înscriu lunile anului corespunzător pentru efectuarea următoarei inspecţiei tehnice periodice. Fondul ecusonului se schimbă anual, în mod obligatoriu, pe o culoare contrastantă.

Acesta va fi valabil numai în prezenţa la bordul vehiculului a Raportului de inspecţie tehnică periodică a vehiculului.

Ecusoanele eliberate până la data intrării în vigoare a noilor reguli, rămân valabile până la expirarea termenului lor de valabilitate.