Un ordin în acest sens a fost semnat astăzi de şeful adjunct al Inspectoratului General de Poliţie, Gheorghe Cavcaliuc.

Poliţiştii au fost suspendaţi din funcţiile pentru că „nu au întreprins măsurile necesare în descoperirea infracţiunii de omor a doi tineri, comis la 19 iunie, curent, în satul Nihoreni, raionul Râşcani”, anunţă un comunicat al Ministerului de Interne.

Ceilalţi doi angajaţi ai IP Râşcani care au fost suspendaţi sunt şeful Secţiei investigaţii infracţiuni şi şeful Serviciului poliţiei criminale. Pe numele acestora a fost iniţiată o anchetă de serviciu.

Precizăm că trei tineri cu vârste cuprinse între 25 şi 28 de ani, originari din satul Nihoreni, Râşcani, au fost reţinuţi fiind suspectaţi de comiterea crimei.

Potrivit poliţiei, suspecţii şi victimele s-au distrat pe malul unui iaz, iar la un moment dat între ei s-a iscat o ceartă. Agresorii le-ar fi aplicat amicilor lor mai multe lovituri cu ciocanul, iar pentru a ascunde urmele crimei, au dus corpurile neînsufleţite într-o pădure de pe traseul Bălţi-Râşcani.

Mai mult, aceştia au furat tot ce aveau victimele - ceasuri, telefoane mobile, lănţişoare de aur, bani şi maşina. Poliţia a început investigaţiile după ce mama unuia dintre băieţii ucişi a alertat poliţia.