Potrivit prietenilor victimelor, reprezentanţii poliţiei din Râşcani nu au intervenit prompt în cazul dispariţiei şi uciderii celor doi tineri de 28 şi 29 de ani.

Prietenii tinerilor ucişi cred că vinovat de cele întâmplate ar fi fiul unei persoane influente din Râşcani. Ei spun că au mers la brigada de tractoare, acolo unde au fost văzute ultima dată victimele, pentru a împiedica dispariţia unor potenţiale probe.

Reprezentanţii poliţiei din Râşcani resping toate acuzaţiile.

În acelaşi timp, şeful Inspectoratului de Poliţie Râşcani, adjunctul acestuia şi doi angajaţi din cadrul instituţiei au fost suspendaţi din funcţii pe motiv că nu ar fi întreprins măsurile necesare în cazul omorului celor doi tineri, se spune într-un comunicat al Ministerului Afacerilor Interne.

Crima a avut loc pe 19 iunie. Ieri, trei tineri, suspectaţi de omor, au fost reţinuţi. Potrivit poliţiei, bănuiţii şi victimele s-au distrat pe malul unui iaz, iar la un moment dat între ei s-a iscat o ceartă.

Agresorii le-ar fi aplicat celor doi amici mai multe lovituri cu ciocanul, iar pentru a ascunde urmele crimei, au dus corpurile neînsufleţite într-o pădure de pe traseul Bălţi-Râşcani.