„În acest caz a avut loc un exces de zel din partea angajatului serviciului de pază, care a exprimat opinia proprie faţă de anumite subiecte şi nu reprezintă abordarea per general a instituţiei”, se mai spune în comunicatul plasat pe site-ul instituţiei.

Totodată, Î.S. Registru informează că s-a autosesizat pe marginea cazului dat şi în comun cu compania care prestează servicii de pază şi securitate va întreprinde măsurile necesare pentru neadmiterea unor asemenea situaţii pe viitor.

Amintim că actriţa Eugenia Botnaru, artistă a poporului, a fost ieri bruscată de paznicul clădirii Între­prin­de­rii de Stat Regis­tru, din str. Columna. La un moment, din cauza cani­cu­lei şi a pro­ble­me­lor de sănă­tate, actriţa s-a sim­ţit rău şi s-a aşe­zat pe trep­tele clădirii din preajmă, o filială a companiei de stat Registru. Imediat însă a ieşit gar­dia­nul, care şi-a ară­tat nemul­ţu­mi­rea faţă de per­soa­nele care se aşează pe trepte. Acesta a somat-o pe actriţă să se ridice, pe motiv că „nu e normal”. La întrebarea dânsei dacă „normal” e să primeşti o pensie mizeră, bărbatul a trimis-o la „cei de la conducere” să „ceară de lucru” şi bani.

Euge­nia But­naru este Artistă a Popo­ru­lui, este pen­sio­nară octo­ge­nară şi şi-a dedi­cat viaţa artei, fiind actriţă de teatru şi film.