„Deşeurile sunt aduse la depozit, după care se face prima selecţie a  lor, sunt încărcate în automobile şi duse la o fabrică de prelucrare din Germania, care împlineşte în acest an 150 de ani”, a comunicat co-fondatorul E-reciclare, Timur Efremov, la festivitatea dedicată împlinirii unui an de la lansarea proiectului. Cu această ocazie, în Grădina Publică Ştefan cel Mare au fost organizate un şir de activităţi atât pentru copii, cât şi pentru adulţi.

„Obiectivul nostru este să informăm populaţia despre cât de periculoase şi nocive  sunt deşeurile electronice dacă ajung la o groapă obişnuită de gunoi, întrucât ele se descompun  în sute şi mii de ani, iar unele dintre ele nici nu se descompun”, a mai spus Timur Efremov.

E-Reciclare are drept scop educarea populaţiei privind colectarea separată a deşeurilor de echipamente electrice şi electronice, precum şi organizarea unui sistem de colectare a acestora de la locuitorii capitalei, agenţi economici, instituţii de stat etc. Proiectul E-Reciclare a fost lansat de Primăria municipiului Chişinău, în parteneriat cu Recwaste SRL.