„Ce frumos s-a început: numere şi paşapoarte diplomatice, oficii în ambasadă, avioane private, băi calde cu doamne de companie! După, şi-au „tras” o bancă şi chiar şi un aeroport. Să fie şi ei în rând cu lumea... Doar că, în final, ne-au „tras-o” nouă, cetăţenilor Republicii Moldova: miliarde furate, dezastru economic, deznădejde şi lipsă de viitor”, susţine Sturza.

Fostul premier spune că era clar că aşa vor evolua lucrurile în ţară şi dă de înţeles că a avut anterior discuţii cu Vladimir Filat, Nicolae Timofti, Iurie Leacă, Andrian Candu şi Vladimir Plahotniuc.

„Şi le-am spus să îşi coase buzunarele, că vor rămâne şi fără bani, şi fără onoare… Nu trebuia să fii „oracol” să realizezi ce va urma. Ba mai mult, am stat în „genunchi” la F, T, L, C, P, amintindu-le de angajamente şi de ţară, de ţara lor. Unul a fost arogant, altul mut, al treilea „simplu”, al patrulea - nu el decidea. Ultimul cinic, îl vom... şi bani o să adunăm. Dar, vorba clasicului, cu ţara ce facem?”, scrie Ion Sturza, pe pagina sa de Facebook.

„Cu toţii suntem complici la acest dezastru că am votat şi tolerat. La ei lista e lungă, de la trădare - la crimă organizată. Avem nevoie de catharsis! Poată să vină odată „ruşii”, să ne trimită copiii în Donbas, Siria, rudele în Crimeea la „odihnă”? De ce nu?! Catharsisul ar fi fost o investigaţie cinstită şi profesionistă a furtului miliardului, o judecată transparentă şi onestă pentru făptaşi. Nu a fost să fie decât... show pentru prostime, cu elemente de telenovelă, dar şi cu umilinţe horror, umilinţe şi iar umilinţe. Cineva uită că istoria are roată”, a punctat Sturza.

Varianta în limba engleză o puteţi accesa aici.