Detaliile au fost oferite în cadrul unui briefing de către purtătorul de cuvânt al MAI de la Bucureşti, Monica Dajbog.

Elicopterul Eurocopter EC 135 a fost supus testelor tehnice în februarie 2016. În urma accidentului aviatic, autorităţile române au luat decizia ca toate aeronavele de acest tip să rămână la sol.

„Elicopterul decolase de dimineaţă de la ora 11 de la Iaşi spre Vulcăneşti de unde a preluat o femeie pe care au transportat-o la Chişinău. Alimentează, apoi decolează la 13:10 spre Cahul. La ora 14:23, autoritatea aeronautică din Moldova ne-au informat că au pierdut legătura radio cu elicopterul SMURD. A fost convocată o celulă de criză. În jurul orei 15:00 am primit confirmarea că într-o zonă împădurită din Cantemir, Republica Moldova, a fost găsită epava elicopterului, iar cele patru persoane sunt decedate. Ministrul român de Interne l-a contactat pe ministrul de Interne de la Chişinău care a reconfirmat producerea accidentului şi decesul celor patru membri ai echipajului. Ministrul de Interne a pus la dispoziţia autorităţilor RM resurse ale poliţiei române pentru cercetare”, a declarat Monica Dajbog.

Potrivit sursei, pilotul elicopterului SMURD avea peste 4 mii de ore de zbor, copilotul - peste o mie, paramedicul avea o experienţă de intervenţii SMURD de 5 ani, iar asistentul - de 11 ani.

La moment, structurile MAI anunţă familiile celor decedaţi. Pentru aceasta au fost formate echipe de psihologi.

Reprezentanţii Ministerului de Interne de la Bucureşti a anunţat că fondatorul SMURD, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Ministerului de Interne, secretarul de stat Raed Arafat, vine în Republica Moldova.