În regim de alertă a fost ridicat în această noapte efectivul Detaşamentului căutare-salavre nr. 2 din municipiul Bălţi, în componenţa a nouăzeci de salvatori cu şapte unităţi de tehnică, pentru a interveni la lichidarea consecinţelor ploilor în localităţile afectate din raionul Ungheni.

Conform informaţiilor prealabile, grindina a distrus acoperişurile a 1092 de case din localităţile  Blândeşti, Sculeni, Medeleni, Semeni, Buşila, Petreşti, Corneşti, Pârliţa, Bumbăta, Romanovca, Poiana, Mirceşti, Hârceşti, Todireşti, Grăseni, Valea Mare , toate din raionului Ungheni.

Pentru monitorizarea situaţiei şi gestionarea intervenţiei echipelor de salvatori, la faţa locului s-a deplasat conducerea Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale al MAI, iar la data de 19 iunie către ora 08:00 va fi convocată Comisia pentru situaţii excepţionale raionale.

Ploaia a făcut ravagii şi în raionul Şoldăneşti, unde mai mulţi copaci au fost doborâţi pe traseul dintre localitatea Vadul lui Raşcov şi oraşul Şoldăneşti.

La faţa locului pentru defrişarea arborilor şi eliberarea drumului au intervenit echipe de salvatori.  Pompierii au mai fost solicitaţi pentru deblocarea traseelor de copaci în raioanele Rezina şi Floreşti.

În urma condiţiilor meteo nefavorabile, fără curent electric au rămas 52 localităţi din 7 raioane. Fără energie electrică au rămas mai mulţi consumatori din raioanele Sângerei, Râşcani, Făleşti, Floreşti, Drochia, Soroca şi Edineţ.

Pentru restabilirea curentului în teren lucrează echipele specializate.

Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale al MAI monitorizează situaţia în ţară iar în ultimele 24 de ore, pentru lichidarea consecinţelor situaţiilor de risc au acţionat 438 de salvatori şi pompieri cu 76 unităţi de tehnică.