În ciuda sănătăţii şubrede, soţii Tertiuc din oraşul Nisporeni cresc 17 copii: 11 fete şi şase băieţi. Dintre aceştia, 11 sunt copiii biologici ai familiei, iar şase sunt nepoţii de la sora geamănă a Lidiei Tertiuc, care a murit acum doi ani. Soţii spun că le-a fost milă să dea copilaşii într-un orfelinat, de aceea au decis să-i ia în grija lor. Pentru că singurul venit stabil îl reprezintă ajutorul social şi pensia de invaliditate a capului familiei, ei se confruntă cu multiple neajunsuri. Cazul a fost reflectat în 2014 de Jurnal TV, iar acum a venit din nou momentul pentru solidaritate. Într-un centru comercial din capitală a fost organizat un târg de caritate, unde publicul a avut posibilitatea să cumpere cărţi, bijuterii, haine ale vedetelor.

Interpretele care au venit la târg spun că şi-au vândut hainele cu plăcere şi speră să adune cât mai mulţi bani pentru familia Tertiuc. Unii au adus haine, iar alţii - cărţi.

Vizitatorii au avut parte şi de un program distractiv. Acţiunea a fost organizată de un grup de jurnaliste. Oamenii care au posibilitatea şi vor să-i ajute pe cei 17 copii din familia Tertiuc o pot face mergând la Nisporeni.