Este reacţia Inspectoratului Naţional de Patrulare după ce în presă au apărut informaţii că radarele nu ar corespunde normelor tehnice.

„Potrivit legii metrologiei, se supun controlului metrologic legal mijloacele de măsurare destinate să realizeze măsurări în domeniile de interes public, atât la introducerea lor pe piaţă, cât şi pe parcursul utilizării lor. Softul utilizat la efectuarea măsurărilor în domeniile de interes public specificate, de asemenea, se supune controlului metrologic legal”, se spune într-un comunicat al INP.

Totodată, INP precizează că decizia privind aprobarea de model a unui mijloc de măsurare şi includerea lui în Registrul de stat al mijloacelor de măsurare permise spre utilizare în Republica Moldova se emite de către Institutul Naţional de Metrologie, odată cu eliberarea certificatului de aprobare de model.

De la începutul lui 2016, au fost întocmite 24 739 de procese-verbale pe viteză, dintre care zece au fost clasate. Anul trecut au fost înregistrate 149,6 mii de procese-verbale, dintre care 168 au fost clasate.