Consilierii socialişti prezenţi la protest s-au luat la ceartă şi s-au îmbrâncit cu muncitorii care efectuau lucrări în intersecţia bulevardului Ştefan cel Mare cu strada Vlaicu Pârcălab după ce aceştia din urmă au tăiat rădăcinile unui copac.

Contactaţi de Jurnal TV, reprezentanţii Inspecţiei Ecologice au confirmat că nu şi-au dat acordul pentru tăierea arborilor. Pe de altă parte, şeful întreprinderii municipale „Spaţii verzi” spune că subalternii săi nu au tăiat niciun copac de pe bulevardul Ştefan cel Mare.

În scurt timp, la faţa locului a venit şi şeful Direcţiei Transport Public şi Căi de Comunicaţie, care a încercat să le explice protestatarilor de ce defrişările ar fi necesare.

Marţi, în cadrul unei şedinţe care a avut loc la Primăria capitalei, autorităţile au anunţat că decizia finală privind tăierea copacilor de pe bulevardul Ştefan cel Mare va fi luată pe 15 iunie, după consultări publice cu ecologiştii şi cetăţenii de rând. Autorităţile municipale au mai spus că în locul arborilor tăiaţi vor fi plantaţi alţii.