Totodată, temeliile a 30 de locuinţe din localitatea Logăneşti, raionul Hânceşti, au fost inundate. Tot la Hânceşti a fost inundat subsolul unui bloc. În satul Sadaclia, raionul Basarabeasca, salvatorii lucrează la pomparea apei. La Ialoveni a fost inundată o locuinţă, iar în raionul Cantemir trei gospodării.

Reprezentanţii Serviciului Situaţii Excepţionale au fost solicitaţi pentru pomparea apei din curţile mai multor gospodării din capitală şi din mai multe suburbii. De asemenea, în capitală s-au format ambuteiaje, iar şapte persoane au avut nevoie de intervenţia salvatorilor pentru a fi scoşi din automobile.

Potrivit informaţiilor, au fost înregistrate şi deconectări de la lumină, însă acum nu există localităţi deconectate de la curent. Din fericire, în urma ploilor torenţiale de aseară, nici o persoană nu a avut de suferit.

Mai multe drumuri locale şi naţionale au fost înnămolite, iar digul unui bazin acvatic din satul Iargara, raionul Leova, a fost spart şi apa s-a revărsat în alt iaz, iar mai multe bazine acvatice din localitate sunt supravegheate de salvatori.

Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat, ploi se aşteaptă şi în următoarele zile, iar vremea va fi instabilă.

Precizăm că seara trecută mai multe străzi din capitală au fost inundate, iar mai multe maşini au fost acoperite de apă. În caz de situaţii de risc oamenii sunt îndemnaţi să apeleze serviciile de urgenţă la telefoanele 901 şi 902.