Tânărul vorbeşte despre circumstanţele strigătoare la cer ale pronunţării sentinţei de arestare a protestatarilor din 24 aprilie, decizie luată ieri de Judecătoria Centru.

„Am fost martorul unui caz care m-a lăsat fără aer, care a şocat nu doar avocaţii, dar l-a lăsat fără replică chiar şi pe procuror. Controversatul judecător, Elena Costiuc-Carpenco, a anunţat că pronunţarea încheierii cu privire la măsura preventivă să fie închisă, ori asta vădit încalcă art. 18 din Codul de Procedură Penală, al(4) spune: ,,În toate cazurile, hotărârile instanţei de judecată se pronunţă în şedinţă publică”, şi striga la poliţişti să ne evacueze cu forţa. Am rămas pur şi simplu fără replică, când a înţeles că nu vom face nici un pas înapoi, aceasta s-a întors cu spatele la cei prezenţi în sala de judecată şi a dat citire încheierii”, scrie Dinu Plângău, pe pagina sa de Facebook.

„Seara suntem anunţaţi că protestatarii au rămas fără de lucruri de primă necesitate, haine de schimb, mâncare, periuţă de dinţi, şi că toate acestea vor putea fi transmise tocmai marţi în penitenciarul nr.13 unde protestatarii urmează să stea pentru că au avut curajul să se opună regimului criminal. Vom merge la Penitenciarul nr.13 pentru a ajuta familiile celor arestaţi şi pentru a face tot posibilul ca ei să aibă lucruri de primă necesitate. Vă îndemn să fim solidari, uniţi, pentru că nimeni nu va mai fi în siguranţă!”, punctează membrul Platformei DA.