FOTO: Sute de licee din Republica Moldova şi România s-au înfrăţit

FOTO: Sute de licee din Republica Moldova şi România s-au înfrăţit
Sursa: jurnal.md Foto: facebook.com/basarabiapamantromanesc 31.05.2016 19:00
Sute de licee din România şi din Republica Moldova vor colabora în baza unor acorduri de parteneriat semnate în cadrul festivităţii de final de an şcolar „Ultimul sunet”.

Conducerea liceelor din Republica Moldova a primit acordurile chiar din partea reprezentanţilor liceelor din România: 450 de cadre didactice care au transmis la careul festiv un mesaj din partea României şi daruri pentru elevi – un steag tricolor, panglici tricolore şi posibilitatea de a participa la excursii de câte trei zile în mai multe zone turistice ale României, transmite Jurnal de Chişinău.

„Totul a fost la superlativ, nu mă aşteptam să fie atât de frumos, să am atât de multe lucruri de învăţat şi să plec cu aşa amintiri frumoase”, a spus Steluţa Pralea, profesoară la Liceul Tehnologic „Carol I” din Valea Doftanei, care a participat la festivitatea „Ultimul clopoţel” la Liceul Teoretic „Alecu Russo” din Chişinău. „A fost extraordinar!”, a apreciat şi Vasile Baibarac, profesor la Liceul Tehnologic „Ionel Teodoreanu din Victoria, prezent la festivitate în Liceul Teoretic Varniţa din Anenii Noi.

Potrivit acordurilor semnate, parteneriatul între instituţiile de învăţământ va creşte nivelul de cooperare în domeniul educaţiei formale şi nonformale şi va facilita organizarea schimburilor anuale de elevi pentru diseminarea de bune practici educative şi pentru identificarea în comun a unor metode alternative de educaţie.

Sursa foto: facebook.com/basarabiapamantromanesc
 

Ştiri similare

Ştiri NON-STOP