Responsabilii taberelor de odihnă prezintă specialiştilor mijloacele primare de intervenţie, sistemele de semnalizare şi înştiinţare la incendiu, dar şi sursele de apă pentru stingerea focului. Inspectorii verifică dacă obiectivele sunt dotate cu hidraţi exteriori, panouri de incendiu şi dacă elementele combustibile ale construcţiilor sunt prelucrate cu material ignifug.

Mai mult, pompierii nu scapă cu vederea accesul autospecialelor de intervenţie pe teritoriul taberelor şi căile de evacuare, care trebuie menţinute deschise şi libere.

În urma controalelor, proprietarii se aleg cu prescripţii, iar acestea trebuie executate până la deschiderea sezonului. În cazul în care factorii de decizie nu întrunesc toate condiţiile prevăzute, aceştia ar putea să rămână fără vizitatori.

Controalele pompierilor vor fi încheiate la sfârşitul lunii mai, iar începând cu data de 6 iunie, taberele exemplare îşi vor deschide uşile pentru primul val de copii.

Conform informaţiilor prealabile, în acest an pe teritoriul Republici Moldova, urmează să funcţioneze circa 80 de tabere pentru copii.