Maria Cebotari, bunica copilului, susţine că a venit să-l ia acasă în jurul orei 18:00, dar a găsit clădirea încuiată. La început a crezut că cineva din familie a luat copilul de la grădiniţă, însă când s-a întors acasă a înţeles că ceva nu este în regulă.

„Când m-am dus, uşa era încuiată, am crezut că l-a luat altcineva. L-au văzut nişte oameni din apropiere cum sta pe fereastră şi au strigat la el să meargă înăuntru, ca să nu cadă jos. Copilul spune că educatoarea i-a dat o bomboană şi el sta la masă, poate ea a uitat de el şi a plecat. Acum copilul nu vrea la grădiniţă, se teme”.

Un vecin din preajma grădiniţei a văzut că micuţul sta pe o fereastră de la etajul doi al clădirii şi a alertat imediat poliţia. Educatoarea a venit de acasă şi a descuiat clădirea. „S-a întâmplat din neatenţie, recunosc că nu am fost atentă şi îmi asum vina”, spune educatoarea.

Atât Direcţia de Învăţământ Soroca, cât şi Inspectoratul raional de poliţie investighează cazul.

„Există două variante, în cazul în care se demonstrează că educatoarea este vinovată, Codul Muncii prevede eliberarea din funcţie, în caz că vor fi stabilite alte circumstanţe precum că ar fi fost pusă în pericol viaţa copilului, se va decide. Decizia va fi luată de primăria oraşului, deoarece instituţia este în subordinea primăriei”, afirmă Ghenadie Donos, şeful Direcţiei Învăţământ Soroca.

Grădiniţa respectivă din oraşul Soroca este frecventată de 81 de copii.