Prima carte oferită în dar este „Managementul personalului”. Socialistul Petru Burduja a menţionat că aceasta îi va fi utilă primarului în depăşirea problemelor cu care se confruntă în procesul de colaborare cu subalternii.
 
Cea de-a doua carte este Codul Penal al Republicii Moldova. Consilierul CMC Eugenia Ceban a subliniat că pe lângă cele 600 de dosare administrative şi penale intentate pe numele primarului, Chirtoacă nu execută hotărârile de judecată şi cele ale Cancelariei de Stat, în special dispoziţia Oficiului Teritorial Chişinău al Cancelariei de Stat din 22 aprilie curent, prin care primarului i se solicită să abroge în termen de 30 de zile dispoziţiile de numire în funcţie a şefilor de direcţii Mihai Moldovanu, Oleg Poiată şi Igor Gamreţchi pe motiv că aceştia au fost numiţi contrar legislaţiei în vigoare.

Ceban i-a sugerat lui Chirtoacă să studieze Codul pentru a fi pregătit „de ceea ce-l aşteaptă în viitor”. 

Cea de-a treia carte are titlul „Cum să câştigi la cazinou”. Socialistul Iurie Vitneanschi şi-a exprimat speranţa că lucrarea îl va ajuta pe primarul general să nu piardă întregul buget al municipiului. 

Consilierii PSRM nu au reuşit să înmâneze cadourile pregătite primarului, deoarece acesta nu s-a prezentat la şedinţa săptămânală a serviciilor primăriei.

Dorin Chirtoacă nu a răspuns la telefon pentru a oferi o reacţie.