Potrivit denunţătorului, suspectul, împreună cu alte persoane neidentificate, ar fi pretins şi primit 4000 de lei pentru eliberării certificatului de absolvire a orelor practice suplimentare şi 450 de euro pentru favorizarea susţinerii ulterioare a examenului de calificare auto şi eliberarea permisului de conducere categoria „B”. Acesta ar fi declarat că are influenţă, în acest sens, asupra unor persoane publice din cadrul Secţiei de Înmatriculare a Transportului şi Calificarea Conducătorilor Auto (SÎTCCA) din municipiul Bălţi.

Un caz similar s-a produs în Donduşeni. Ofiţerii anticorupţie au reţinut un instructor la o şcoală auto, care ar fi pretins 500 de euro pentru a influenţa angajaţi din cadrul SÎTCCA Otaci în vederea evaluării pozitive a cunoştinţelor şi respectiv, eliberarea permisului de conducere auto categoria „B”. Şi în acest caz a fost pornită o cauză penală pe trafic de influenţă.

În ambele situaţii suspecţii au fost recunoscuţi în calitate de bănuiţi şi reţinuţi pentru 72 de ore. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, bănuiţii riscă o pedeapsă cu închisoare de la doi la şase ani sau o amendă de până la 80 de mii de lei.