Articolul cu dezvăluirile ofiţerului de rezervă Victor Popescu, făcute în cadrul unei conferinţe de presă, a trezit interesul vizitatorilor Jurnal.md şi se numără printre cele mai accesate ştiri în această săptămână.

Totodată, Victor Popescu, care este şi preşedintele unui club sportiv, s-a plâns că a fost bătut şi ameninţat cu moartea de cel puţin zece tineri din cluburile sportive controlate de preşedintele Asociaţiei FEA, Dorin Damir, finul oligarhului Vladimir Plahotniuc. S-a întâmplat în noaptea de joi spre vineri, în sectorul Botanica, chiar în curtea în care locuieşte victima. Ştirile la acest subiect au acumulat împreună circa 35 de mii de accesări.

Urmează în top articolul cu declaraţia societăţii civile care a condamnat acţiunile autorităţilor faţă de manifestanţii care au participat la protestul organizat pe 24 aprilie de Platforma Demnitate şi Adevăr. Cele 21 de ONG-uri care au semnat declaraţia susţin că aplicarea arestului preventiv faţă de protestatari în lipsa unei motivări suficiente, lasă impresia unei justiţii selective care vrea să descurajeze protestatarii. Ştirea la acest subiect a fost citită de circa 17 mii de ori.

Ştirea despre sentinţa în cazul dosarului Veretco, un bărbat de 42 de ani împuşcat acum patru ani în codrii Orheiului, de asemenea a fost de interes pentru vizitatorii Jurnal.md. În cadrul dosarului figura şi deputatul PD, Constantin Ţuţu. Judecătoria Orhei l-a achitat însă pe deputatul PD, dar a dictat o pedeapsă de opt ani de puşcărie pentru un alt figurant în dosar, care însă nu a fost prezent în sala de judecată. Apărătorul părţii vătămate a declarat că sentinţa nu este corectă şi că va fi atacată la Curtea de Apel. Ştirea a înregistrat peste 15 mii de accesări.

O altă ştire de top este cea cu „panoul ruşinii”, afişat la Parlament, cu fotografiile demnitarilor care au atentat la libertatea presei în ultimul an, a fost expus dimineaţă în faţa Parlamentului. Este vorba despre o acţiune de protest faţă de tentativele de limitare a libertăţii de exprimare, organizată de Centrul pentru Jurnalism Independent în cadrul Zilelor Libertăţii Presei 2016. Pe panou au fost afişate mai multe fotografii ale aşa-zişilor "inamici ai presei”. Este vorba despre liderul PL, Mihai Ghimpu, controversatul om de afaceri Ilan Şor, premierul Pavel Filip, preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, oligarhul Vladimir Plahotniuc, liderul PLDM, Vlad Filat, primarul oraşului Bălţi, Renato Usatîi şi alţi demnitari. Ştirea a acumulat peste 13 mii de vizite.

Topul săptămânii se încheie cu articolul despre litigiul dintre controversatul intermediar de la Tiraspol "Energocapital" împotriva companiei de stat "Energocom" de la Chişinău. Firma transnistreană pretinde o datorie şi penalităţi care depăşesc 350 de milioane de lei, dar întreprinderea de la Chişinău nu recunoaşte aceste calcule şi le califică drept neîntemeiate. În cadrul primeşi şedinţe la  Judecătoria Centru care examinează dosarul, firma de la Tiraspol nu a putut însă proba cifrele indicate în cerere. Articolul despre acest litigiu a înregistrat aproape 12 mii de accesări.