În luna mai se poartă Cronograf. Acesta este sloganul celei de-a XIII-a ediţii a unicului Festival Internaţional de Film Documentar din Moldova. Şi în acest an, în faţa publicului de la noi vor ajunge pelicule de calitate din întreaga lume. Pe lângă proiecţiile din concurs, organizatorii promit premiere în afara competiţiei, dar şi masterclasuri cu participarea cineaştilor renumiţi.

Tradiţional, locul care va reuni cei mai versaţi cinefili a fost amenajat în culori şi ornamente specifice festivalului.

Gala de deschidere a adunat sub acelaşi acoperiş personalităţi demne de covorul roşu, iar prezentatoarea Jurnal TV, Dana Ciobanu a deschis solemn evenimentul.

Seara a continuat cu o proiecţie daneză din 2014 semnată de regizorul Peter Anthony. Un documentar cu un buget de 4 milioane de dolari realizat timp de un deceniu.

FIFD este considerat cel mai complex festival de film din Republica Moldova, dar şi o ocazie unică pentru cinefilii din Chişinău să vadă documentare de calitate, să discute cu regizorii dar şi să descopere tendinţe în materie de filme.