Incidentul a avut loc la intrarea în capitală dinspre Dumbrava. Şoferul rănit are 36 de ani şi spune că pe o distanţă de câţiva kilometri microbuzul pe care îl conducea a fost urmărit de două maşini. La un moment dat, unul dintre automobile l-a depăşit, s-a oprit brusc în faţă şi a blocat accesul. Imaginile au fost surprinse de camera de supraveghere a unei maşini din spate. 

„Mi s-a dat un pumn în partea stângă a capului, apoi şoferul din urma Mercedesului mi-a sărit în cap şi m-a lovit tot cu pumnii, după care m-au dat jos şi am fost luat la bătaie. În timp ce eu încercam să mă apăr a mai venit o persoană, nu ştiu de unde a venit. El la fel m-a luat la bătaie. După ce m-au dat jos mă loveau şi cu pumnii şi cu picioarele”, spune victima, Vasile Rotaru.

Soţia şi mama şoferului, care este pensionară, au încercat să-l apere de cei trei agresori. „Văzând că este jos, bătut cu picioarele şi pumnii în cap, am intervenit să-i împiedic ca să îl bată pe soţ. În acest timp unul dintre agresori m-a lovit cu ceva tăios la mână şi m-a rănit. Erau foarte agresivi. Noroc am avut de şoferul maşinii din spate, care a intervenit”, povesteşte soţia victimei.

„Am sărit în ajutor să-mi scot băiatul de sub pumnii şi picioarele lor. Băiatul din Mercedes s-a întors la maşină, a luat o bucată de fier şi s-a pornit spre noi, două femeie şi un bărbat. Vă imaginaţi ce avea să fie... Îi spuneau fiului că o să ne împuşte şi o să ne taie gâturile. Nu pot să vă redau prin ce stres am trecut”, mărturiseşte şi mama victimei.

Scenele violente au fost urmărite de cei doi copii ai şoferului. „Din păcate, martori la tot au fost copiii noştri de patru şi de nouă ani, care au început a striga şi răcni că îl bat pe tatăl lor. Rog foarte mult organele de drept să ia măsuri şi să vadă tot ce se petrece pe traseele Moldovei”, a mai spus soţia victimei.

Şoferul care a fost agresat crede că tinerii s-au înfuriat după ce el a încercat să depăşească una dintre maşinile care îl urmăreau, pentru a evita un eventual accident. Acum bărbatul nu-şi doreşte decât să se facă dreptate şi spune că se teme pentru securitatea şi sănătatea familiei sale.

În prezent, cei trei agresori sunt cercetaţi de poliţie. „Persoanele au vârsta cuprinse între 23 şi 30 de ani. Sunt persoane originare din municipiul Chişinău şi din unele raioane ale capitalei. Toate materialele care sunt acumulate urmează să fie transmise organelor de urmărire penală, iar ulterior va fi dată o apreciere calificativă sub aspect penal. Nu este exclus să fie iniţiată o cauză penală pentru huliganism”, a precizat ofiţerul de presă al Direcţiei Poliţie a municipiului Chişinău, Adrian Jovmir.