La faţa locului au venit reprezentanţi ai Serviciului Situaţiilor Excepţionale, ai întreprinderii Apă-Canal Chişinău şi ai furnizorului de energie electrică pentru a deconecta toate sursele ce prezentau pericol. Asta pentru că după surparea malului de pământ s-a prăbuşit şi un pilon de curent. Martorii spun că angajaţii firmei de construcţii încă nu erau pe şantier când s-a produs accidentul.

Pretorul sectorului Buiucani, Valeriu Nemerenco, susţine că administraţia companiei de construcţii a fost avertizată de mai multe ori să înceteze lucrările pentru că acestea se efectuau cu abateri.

Şi şeful adjunct al Inspecţiei de Stat în Construcţii, Veaceslav Potop, spune că firma de construcţii trebuia să înceteze lucrările şi să înceapă să astupe groapa până la 1 aprilie.

Atât proiectantul, cât şi administratorul companiei de construcţii au refuzat să ofere comentarii. Potrivit şefului adjunct al Inspecţiei de Stat în Construcţii, reprezentanţii firmei riscă să fie sancţionaţi pentru că nu ar fi luat măsuri de siguranţă adecvate. Totodată, cazul va fi examinat de Comisia de atestare de pe lângă Ministerul Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor.