Unii părinţi spun că se simt nedreptăţiţi pentru că, deşi locuiesc de multă vreme în acest sector, riscă să nu-şi poată înscrie copiii la şcoală. Asta pentru că în perioada de admitere persoane din suburbii îşi fac vize de domiciliu în acest sector şi astfel numărul copiilor care urmează să meargă la şcoală se majorează. Mai mult, comisia de admitere are un program de doar două ore, peste o zi.

Administraţia liceului susţine că este obligată să-i înscrie inclusiv pe cei care au vize temporare, dar va sesiza instituţiile de drept cu privire la legalitatea actelor. Reprezentanţii Liceului „Ion Creangă” cunosc această situaţie, dar spun că respectă regulamentul de admitere a copiilor în clasa întâi.

Şeful adjunct al Direcţiei Generale Educaţie, Tineret şi Sport din municipiul Chişinău, Viorica Negrei, a confirmat că după data de 21 iunie, când se va încheia cel de-al doilea tur de înscriere a elevilor, vor fi sesizate instituţiile de drept pentru verificarea actelor părinţilor care au depus cereri. În acest an, la Liceul „Ion Creangă” din capitală urmează să fie înscrişi 90 de copii în clasa întâi.