Din primul subiect aţi aflat povestea copleşitoare a lui Pavel Vornic, un bărbat de 47 de ani care suferă de disecţie de aortă. O afecţiune care-i poate curma viaţa în orice moment. 12 mii de euro îl pot salva, o sumă colosală în comparaţie cu venitul lunar al familiei Vornic care abia se ridică la 2.000 de lei.

Din aceşti bani, familia Vornic e nevoită să achite facturi şi medicamente şi să-l întreţină pe Gabriel, un şcolar de doar 8 ani. Împreună cu dumneavoastră, am putea să-i oferim lui Pavel o şansă la viaţă.

Un alt caz emoţionat este cel al lui Valentin Portean, un adolescent de 16 ani din oraşul Anenii Noi. Băiatul a fost diagnosticat cu distrofie musculară progresivă, maladie care i-a afectat mâinile şi picioarele. Singura lui şansă de vindecare este un tratament în Polonia, costul căruia începe de la 13 mii de euro.

Din venitul modest, părinţii n-au cum să-l ajute, însă Valentin este optimist şi speră că oamenii cu suflet mare îi vor întinde o mână de ajutor.

O altă poveste dramatică este cea a lui Tudor Cârlan. Un bărbat din satul Ruseştii Noi, raionul Ialoveni, care suferă de scolioză şi parapareză spastică. A fost clovn de circ, iar acum a ajuns să se târâie pe brânci pentru a-şi putea lua viaţa de la capăt.

Medicii de la Spitalul Militar din Sankt Petersburg l-au asigurat că ar putea merge măcar în cârje. Pentru asta Tudor are nevoie de o intervenţie care îl costă 20 mii de euro.

Din cauza scărilor înalte de la casa părintească, Tudor nu poate ieşi afară fără ajutor. O căsuţă mică, adaptată la nevoile unui om care merge în scaunul cu rotile l-ar scăpa de probleme. Însă pentru a o vedea ridicată are nevoie de 60 de mii de lei. Bărbatul i-a pus deja fundamentul şi speră că oamenii de bună credinţă l-ar putea ajuta s-o termine.