Tudor are doar un metru şi 20 de centimetri dar a ştiut să-şi transforme statura într-un avantaj pentru el. Asta l-a ajutat să ajungă clovn la circ fără să urmeze cursuri speciale. Era împlinit fiindcă putea aduce zâmbete pe chipurile oamenilor. El însă a uitat să mai zâmbească după ce toată existenţa lui s-a dărâmat într-o clipă. Se afla într-o deplasare în ziua în care totul s-a schimbat. Dintr-un gest absolut negândit al unui coleg, Tudor a rămas cu picioarele amorţite. Gluma s-a transformat într-o tragedie când bărbatul a realizat că de fapt paralizase.

Acum, când nu mai simte pământul sub picioare, îi are alături pe mama şi fratele său. La 70 de ani, femeia e năruită de puteri şi nu-şi mai poate ajuta fiul aşa cum o făcea odată. Celălalt băiat al ei, Constantin, este şi el invalid de gradul II.

Tudor e răpus de această situaţie fiindcă niciodată nu se aştepta la ajutorul celor din jur, iar ideea că a devenit o povară pentru propria familie îl face să viseze să poate reveni pe picioarele lui, la o viaţă normală.

Medicii de la Spitalul Militar din Sankt Petersburg l-au asigurat că ar putea merge măcar în cârje. Pentru asta Tudor are nevoie de o intervenţie care îl costă 20 mii de euro. Gândul că de 9 ani se luptă să adune aceşti bani şi nu reuşeşte, îl sfâşie, o dată cu durerile de spate care devin astăzi insuportabile.

Chiar dacă nu se poate mişca, Tudor nu pierde timp. Şi-a găsit un loc de muncă. E recepţionist la o firmă de taxi din satul lui, iar pe lângă cei 1.100 de lei pe care-i primeşte de la stat, mai ridică un salariu de 1.500. Până la 20.000 de euro însă i-ar mai trebui o viaţă întreagă.

O căsuţă mică, adaptată la nevoile unui om care merge în scaunul cu rotile l-ar scăpa pe Tudor de probleme. Însă pentru a o vedea ridicată are nevoie de 60 de mii de lei. Bărbatul i-a pus deja fundamentul şi speră că oamenii de bună credinţă l-ar putea ajuta s-o termine. Cei care vor să fie alături de el o pot face donând orice sumă la contul afişat ori contactându-l direct pe Tudor.

B.C. VICTORIABANK S.A.
FILIALA 24, IALOVENI
BIC VICBMD2X
CONT 22332400000420 MDL
IBAN MD91VI022332400000420 MDL
COD FISCAL 2000044009397
TUDOR CÂRLAN
TELEFON 069 660 084