Acum mai bine de un an, viaţa lui Pavel Vornic a luat cea mai grea întorsătură. Se afla pe şantierul de lucru când a simţit o durere puternică în piept. A mers la medic, iar de acolo s-a întors cu un diagnostic sfâşietor.

După ce a fost operat pe cord deschis la Spitalul Republican, medicii i-au dat verdictul: disecţie de aortă, o afecţiune care-l poate răpune în orice clipă. Altfel spus, bărbatul are o ruptură la vasul principal, care duce sângele de la inimă în tot corpul. I-au fost prescrise o mulţime de medicamente, dar fără asigurări că se va vindeca.

Vestea s-a năpustit ca o fiară pe întreaga familie, care nici până astăzi nu şi-a revenit din şoc.

De câteva ori pe săptămână, Pavel merge la Centrul de Cardiologie pentru investigaţii. Boala este o urgenţă medico-chirurgicală, iar vizitele la specialist sunt obligatorii.

În Republica Moldova doar 3 pacienţi suferă de disecţie de aortă. Două dintre aceste cazuri au fost deja rezolvate. Pavel are nevoie de o operaţie foarte riscantă, care nu se poate efectua la noi. Acum, o clinică din România îi oferă şansa la o viaţă normală.

12 mii de euro îi pot salva viaţa! Din nou, vorbim despre o sumă deloc exagerată în comparaţie cu boala care-i poate fi fatală oricând lui Pavel.

Venitul lunar al familiei Vornic abia se ridică la 2.000 de lei. Din aceşti bani, sunt nevoiţi să achite facturi, medicamente şi să întreţină un şcolar de 8 ani. Doar ei ştiu cum se descurcă, fiindcă noi nici ne putem imagina.

Gabriel este lumina ochilor lui. Pentru el vrea să se facă bine ca să-i poată oferi sprijinul şi dragostea de tată.

În cadrul campaniei „Dăruieşte lumină, învie speranţa”, Jurnal TV este alături de familia Vornic. Împreună cu dumneavoastră, am putea oferi şansa la viaţă unui tată care are nevoie de ajutorul nostru acum, mai mult ca oricând.