Oamenii legii vor supraveghea comportamentul cetăţenilor în preajma lăcaşurilor sfinte, în stradă, pe traseu şi în locurile de agrement; în contextul în care, de sărbători, cetăţenii au zile libere, iar multe persoane revin acasă de peste hotare. Angajaţii INP îndeamnă cetăţenii să se comporte adecvat în preajma lăcaşurilor sfinte, să nu consume băuturi alcoolice în exces, să evite conflictele şi să aibă grijă de bunurile personale.

Atât poliţia, cât şi salvatorii, avertizează că pentru siguranţa, în special a copiilor şi adolescenţilor, este bine să se renunţe la tradiţia de ardere a cauciucurilor, care este periculoasă pentru sănătate şi mediu. Cei care vor sărbători în zonele verzi sunt rugaţi să păstreze ordinea, sa evite altercaţiile cu grupurile vecine, să strângă la plecare resturile rămase şi să se asigure că focul la care au gătit este stins.

Poliţiştii de patrulare solicită şoferilor să nu urce la volan dacă au consumat băuturi alcoolice, să respecte limita de viteză pe porţiunile de drum pe care se deplasează şi să se asigure că şi pasagerii lor sunt în siguranţă. Conducătorilor auto care vin de peste hotare li se solicită să respecte Regulamentul Circulaţiei Rutiere al Republicii Moldova şi să-şi protejeze unităţile de transport.

Spitalele republicane şi Institutul de medicină urgentă vor activa în regim normal. Luni, 2 mai, nu vor activa asociaţiile medicale teritoriale.