„În oraşul Ştefan Vodă, către orele 10:30 în Zona Industrială, în adiacentul Secţiei de Paşapoarte, sunt stopate şi adăpostite pe un teren închis, circa 30 de vehicule (autobuze şi microbuze) aproape de pe toate rutele din raion cu scopul de a micşora posibilitatea deplasării populaţiei la manifestările de azi. După cum spun şoferii rutelor, ei au fost preîntâmpinaţi că nu le permite conducerea să meargă astăzi nici la comandă şi chiar ameninţaţi că vor fi scoşi de pe rutele de serviciu. Alţii mai spun că le-au promis remunerări băneşti pentru ca să nu meargă la Chişinău”, a scris un cititor Jurnal.md.

Mai mult, în unele localităţi activitatea autogărilor a fost sistată. „Gara auto a sistat transportul de autobuze şi maxi-taxi spre Chişinău. Oamenii stau în gară”, se arată într-un mesaj transmis la redacţia noastră.

De asemenea, mai mulţi oameni au sunat la redacţie şi au spus că în prima perioadă de timp a fost interzisă deplasarea spre capitală. De exemplu, o femeie din Străşeni a menţionat între orele 10:00-14:00 a fost interzisă ieşirea din oraş.

„În satul Scoreni, Străşeni, au interzis transportul public”, se arată într-un alt mesaj.

Şi din Criuleni a fost transmis un astfel de mesaj: „Bună ziua, la Criuleni au stopat transportul spre Chişinău din motiv că nu li se permite intrarea în Chişinău”.

Varianta în limba engleză o puteţi accesa aici.