Jurnal.md transmite LIVE din inima capitalei. Totodată, evenimentele vor fi relatate prin LIVE text.

Între timp, din mai multe localităţi parvin informaţii precum că oamenii sunt împiedicaţi să ajungă la protest. Primari democraţi şi liberali din teritoriu au organizat astăzi festivaluri, concerte sau adunări în localităţi, cu prezenţa obligatorie. În afară de aceasta, oamenii trimit mesaje pe adresa redacţiei şi postează pe reţelele de socializare poze cu mulţimi de oameni care nu pot merge la Chişinău pentru că rutele spre capitală sunt anulate.

„Tot transportul este blocat. Chiar şi microbuzele din suburbii, care circulă, de obicei, o dată la jumătate de oră, acum circulă o dată la două ore. Acest regim criminal îşi bate joc de cetăţenii acestui stat. Alexandru Slusari de la Bălţi ne spune că a găsit cu greu un şofer care să aducă oamenii la Chişinău, dar s-a apropiat poliţia şi i-a spus că va rămâne fără licenţă şi şoferul a refuzat să aducă protestatarii la Chişinău. Plahotniuc şi-a pus autocare şi TIR-uri în faţa sediului său, Global Business Center, iar în jurul său şi-a pus copii de 18-20 de ani. Ştiţi care este cea mai mare reuşită a protestului nostru? Că Plahotniuc deja e la puşcărie. El se teme să iasă din casă, o face doar noaptea, în maşini blindate şi înconjurat de bodyguarzi”, a declarat Alex Cozer, în faţa mulţimii din PMAN, care a început să scandeze „Plahotniuc, nu uita, puşcăria-i casa ta!”.

„La Şoldăneşti gara este plină de oameni care vor să vină la Chişinău, dar transportul nu circulă. Şi această situaţie este în foarte multe localităţi. Ministrul Transporturilor, Iurie Chirinciuc, trebuie să-şi dea demisia”, a adăugat Dinu Plîngău. Întreaga mulţime a început să strige „Demisia!”.

Varianta în limba engleză o puteţi accesa aici.