În verdict se menţionează că judecătorul de instrucţie Ludmila Gaevaia a examinat cererea unui anchetator din cadrul Direcţiei regionale a Departamentului Naţional de Poliţie pentru acordarea permisiunii de a avea acces temporar la informaţiile care conţin secrete protejate prin lege.
 
Anchetatorul îşi argumentează cererea prin necesitatea de a oferi asistenţă juridică internaţională autorităţilor competente din Italia, care anchetează furtul a 17 tablouri, din noaptea de 18 noiembrie 2015, din muzeul Castelvecchio din Verona.

Potrivit Unian, anchetatorul susţine în petiţie, că autorii jafului sunt cetăţeni moldoveni şi că aceştia împreună cu picturile furate se ascund în Odesa, la o rudă a unuia dintre suspecţi.
În special, este vorba despre convorbirile telefonice ale suspecţilor şi alte aspecte.

„Anchetatorul subliniază faptul că informaţia care are o importanţă semnificativă pentru anchetă este deţinută de operatorul de servicii de telecomunicaţii TriMob din Ucraina", se arată în decizia instanţei citată de Unian.
 
O eventuală neexecutare a verdictului ar putea impune o decizie a instanţei privind efectuarea unei percheziţii pentru a găsi elementele şi documentele necesare.
 
Amintim că jaful a avut loc pe 18 noiembrie 2015 la muzeul Castelvecchio din Verona. Indivizi înarmaţi şi cu măşti pe faţă au dat buzna în muzeu aproape de ora închiderii şi înainte ca sistemul de alarmă să se activeze. După ce au neutralizat agentul de pază, hoţii au fugit cu 17 picturi semnate de Tintoretto, Peter Paul Rubens, Pisanello, Mantegna, Jacopo Bellini, Giovanni Francesco Caroto, Hans de Jode şi Giovanni Benini. Valoarea operelor a fost estimată la 15-20 de milioane de euro.
 
Şapte oameni sunt închişi la Verona, cinci presupuşi complici au fost reţinuţi în Moldova, iar a treisprezecea persoană este investigată în stare de libertate.
, trupurile au fost apoi transportate într-un camion si îngropate.