Membrul Platformei Demnitate şi Adevăr, Chiril Moţpan, a explicat cum se vor organiza coloanele de protestatari, pe ce traseu vor ajunge la Chişinău şi unde vor fi organizate locurile de parcare în capitală.

Iniţial, toată lumea se va aduna în centrele raionale, după care vor veni spre Chişinău, a precizat Moţpan. Este vorba despre câteva puncte în care se vor aduna oamenii, în fiecare fiind responsabil câte un reprezentant al Consiliului Marii Adunări Naţionale, care va dirija coloana spre Chişinău.

„Oamenii din zona sud - Cahul, Taraclia, Cantemir, Leova, Cimişlia, Hânceşti, Ialoveni - se vor concentra în zona oraşului Hânceşti, acolo unde vor fi aşteptaţi de membrii CMAN. Cei din zona Ungheni, Călăraşi, Nisporeni, Străşeni se vor aduna în preajma oraşului Străşeni, pentru că acolo este spaţiu mare. Cei de la Hânceşti îşi vor continua drumul spre complexul Eternitate, iar cei de Străşeni vor merge spre uzina Topaz, pe Calea Ieşilor. Cei din Briceni, Ocniţa, Edineţ, Donduşeni, Drochia, Râşcani, Glodeni, Bălţi, Sângerei, Teleneşti, Făleşti, Floreşti, Soroca, Rezina şi Şoldăneşti vor veni pe centura Orhei, unde este loc spaţios, după care îşi vor continua drumul spre parcarea din zona Circului. Direcţia din Ştefan-Vodă, Căuşeni, Comrat, Basarabeasca vor merge la Anenii Noi, de unde vor porni la Chişinău şi se vor parca în faţa hotelului Naţional. Oamenii din Criuleni şi Dubăsari se vor aduna în zona localităţii Stăuceni şi de acolo vor merg tot în zona Circului”, a concretizat Chiril Moţpan, în cadrul emisiunii „Cabinetul din Umbră”, de la Jurnal TV.

Potrivit lui, toate aceste trasee şi detalii au fost discutate cu ministrul de Interne şi cu alţi reprezentanţi ai MAI şi a fost acceptată această formulă de organizare.

„Nu ar trebui să existe impedimente deci. Plus la toate, domnul Jizdan a dat indicaţii ca o maşină-două a poliţiei să însoţească aceste coloane de protestatari pentru ca deplasarea să decurgă normal”, a adăugat Chiril Moţpan.