„Poliţia nu intimidează protestatarii şi nu vom restricţiona deplasarea spre protest”, a spus Alexandru Jizdan.

Precizăm că zilele trecute, mai multe persoane care distribuiau fluturaşi pentru a invita oamenii la protestul din 24 aprilie, ar fi fost intimidaţi de trei poliţişti. Despre aceasta a scris un internaut pe Facebook. Potrivit mesajului, oamenii legii au început să le ceară socoteală fără nicio explicaţie.

Totodată, potrivit bloggerului Dumitru Alaiba, în mai multe localităţi din ţară poliţia intimidează cetăţenii activi să nu meargă la proteste. Primari democraţi şi liberali organizează festivaluri şi concerte sau adunări în localităţi, cu prezenţa obligatorie, astfel ca lumea să nu ajungă la protestul de la Chişinău.

Dumitru Alaiba a realizat o „hartă a antiprotestelor PD” care prezintă mesaje ale oamenilor pomeniţi cu poliţistul la uşă sau care reclamă alte acţiuni de intimidare. Astfel, fiecare cetăţean care a fost intimidat în aceste zile să nu vină duminică în Piaţa Marii Adunări Naţionale poate să anunţe despre aceasta folosind această hartă, să ne expedieze mesajul prin intermediul rubricii Trimite-ne o ştire de pe Jurnal.md sau să ne contacteze la telefonul redacţiei: 0 (22) 859 000.

Varianta în limba engleză o puteţi accesa aici.