În prima zi a acestui eveniment a fost organizat festivalul concurs de muzică clasică, uşoară şi populară unde  au evoluat 155  de elevi ai Şcolii muzicale, liceelor teoretice,  membrii ansamblurilor muzicale ale Palatului Culturii şi Centrului de creaţie a copiilor cu o prezentare a costumelor eco. In ziua următoare a fost organizat un flash-mob privind eficienţa energetică şi sursele de energie regenerabilă si o expoziţie-concurs a ideilor de proiecte privind utilizarea energiei regenerabile „Copiii şi tinerii din oraşul Ungheni - promotorii energiei renovabile”.” 
 
La fel, in cadrul Zilelor Energiei, a fost desfăşurata conferinţa „Sursele de energie regenerabila şansa unui viitor mai sigur” cu motto-ul: „Energia înseamnă viitorul nostru: alege sa fii Eco!”. Scopul conferinţei a fost conştientizarea importanţei eficientizării energetice şi informarea reprezentanţilor autorităţilor publice locale, instituţiilor publice, ONG-urilor, copiilor şi tinerilor privind avantajele utilizării surselor de energie regenerabilă şi promovarea proiectelor de succes de utilizare a energiei regenerabile din oraşul Ungheni.
 
Acţiunea  de promovare a energiei regenerabile are o durată de 36 luni şi este finanţată de Uniunea Europeană prin intermediul programului „Covenant of Mayors – demonstration projects Eastern Partnership”.  Proiectul va îmbunătăţi condiţiile de cazare şi educare a peste 375 de copii şi 56 de angajaţi din grădiniţă, iar datorită parcului de panouri fotovoltaice grădiniţa va putea livra energie electrică localităţii.