Totodată, aceştia au spus că toţi camarazii care doresc să participe la această acţiune de protest trebuie să vine pe 24 aprilie în Scuarul Teatrului de Operă şi Balet „Maria Bieşu”, la ora 11:30, pentru a merge ulterior în PMAN.

Ei au înaintat şi o listă cu revendicări care trebuie îndeplinite imediat şi necondiţionat.

Membrii Uniunii Naţionale a veteranilor războiului pentru independenţă cei ai războiului din Afganistan au lansat şi un apel. 

Vă prezentăm mai jos şi mesajul:

Mai bine de un sfert de secol trăim cu speranţa unui viitor luminos într-un stat prosper, însă guvernările corupte ne-au aruncat în bezna sărăciei. Criza economico-financiară şi guvernările de proasta calitate, haosul total şi interminabil, corupţia şi protecţionism, răspândit pe larg în toate instituţiile de stat şi justiţie, au dus ţara la un pas de catastrofă financiară şi demografică, fiind recunoscută ca cea mai săracă ţară din Europa. Dacă vom mai tolera aşa situaţia cu aşa guvernare , în curând vom deveni şi cea mai săracă ţară din lume. Promovarea în Parlament şi guvern a intereselor de partid şi personale, selectarea şi numirea în funcţie la posturile cheie pe criterii politice, neţinându-se cont de profesionalism şi devotament, fărădelegile din sistemul judiciar, delapidările şi furturile de miliarde, distrugerea intenţionată a economiei naţionale, majorarea taxelor şi a impozitelor, impunerea cetăţenilor să restituie miliardele furate au adus cetăţenii la această stare deplorabilă.

Conform sondajelor, circa 64 % din populaţie, reieşind din situaţia politică şi financiară din Republica Moldova, nu-şi mai văd viitorul în această ţară. Unica soluţie pentru a ieşi din această situaţie este schimbarea guvernării care s-a compromis totalmente. Nu mai alegerile parlamentare anticipate concomitent cu alegerea preşedintelui Republicii Moldova de către popor va da roade. Platforma Demnitate şi Adevăr, a cărei parte componentă este Uniunea veteranilor, care în mod ferm şi consecvent luptă pentru decriminalizarea instituţiilor de drept, cheamă tot poporul să vin pe 24 aprilie la mitingul de proteste decisiv pentru a scoate statul captivitatea mafiotă.

Consiliul Administrativ al Uniunii Veteranilor de război pentru independenţă şi veteranii războiului din Afganistan declară: susţinem unanim revendicările Consiliului Marii Adunări Naţionale şi cere demisia imediată şi necondiţionată a Parlamentului, a Guvernului şi declanşarea alegerilor parlamentare anticipate, anularea hotărârii guvernului prin care miliardele furate au fost recunoscute ca datorie de stat şi puse pe umerii cetăţenilor, destituirea şi tragerea la răspundere penală a conducătorilor şi instituţiilor abilitate care nu au luat măsuri pentru pedepsirea persoanelor vinovate de sustragerea miliardelor, majorarea salariilor, pensiilor, creditelor preferenţiale de război, demonopolizarea mass-mediei, retragerea licenţelor de activitate a posturilor ce aparţin oligarhului Plahotniuc pentru practicarea şantajului.

Pentru desfăşurarea paşnică a mitingului de protest, rugăm protestatarii să nu admită şi să nu fie atraşi în acte de violenţă. Cerem de la angajaţii organelor de drept să respecte legea, să nu execute ordine ilegale care contravin democraţiei şi bunelor moravuri, să reţine eventualii provocatori care ai scopul de a deturna mitingul paşnic. Cerem de la organele de drept să nu încalce drepturile cetăţenilor şi libera exprimare prin intimidarea liderilor platformei Demnitate şi Adevăr din localităţile ţării. Ne adresăm conducerii Ministerului de Interne pentru a nu întreprinde acţiuni ilegale de blocare a căilor de acces a cetăţenilor către municipiul Chişinău pentru a participa la acţiunile de protest din 24 aprilie 2016.

Toţi veteranii de război care doresc să participe la acest miting de protest sunt rugaţi să se prezinte pe 24 aprilie, la ora 11:30, în Scuarul Teatrului de Operă şi Balet Maria Bieşu.

Amintim că şi Uniunea Pensionarilor au anunţat că se alătură protestului din 24 aprilie.