Reprezentanţii mişcării protestatare şi veteranii, care sunt membri ai Platformei DA, au făcut şi un apel şi şi-au chemat foştii camarazi şi colegi să facă o forţă puternică.

„Am demonstrat de zeci de ori, prin luările de cuvânt în faţa cetăţenilor, că suntem în stare să apărăm ordinea, liniştea acelor care sunt decişi în Piaţă pentru a-şi întoarce ţara înapoi, pentru a lupta cu oligarhia criminală, cu politicienii corupţi, cu acei care, de fapt, au vândut această ţară. Este o situaţie absolut inadmisibilă, de aceea pe 24 aprilie, noi vă dăm întâlnire tuturor celor care mai au simţul demnităţii şi al onoarei, pentru că a fi ofiţer de poliţie este mai mult decât a fi cetăţean, în PMAN, acolo unde se va aduna toată lumea de onoare a Republicii Moldova, inclusiv împotriva impedimentelor create de oligarhie, Partidul Democrat, Plahotniuc şi gaşca care stă în jurul lui”, a declarat secretarul Consiliului Marii Adunări Naţionale, Chiril Moţpan. 

„Astăzi ţara are nevoie de cei mai fideli cetăţeni, are nevoie de cei mai demni bărbaţi care să se ridice în apărarea demnităţii noastre. Fac apel şi la foştii noştri camarazi, ofiţerilor şi subofiţerilor în rezervă din instituţiile de drept – de un an şi ceva noi manifestăm, avem un parcurs pe care l-m trecut cu multă demnitate, nu am trădat şi nu vom trăda, de aceea vă chemăm creăm o forţă atât de puternică încât să nu mai dăm nicio şansă politicienilor corupţi de a continua această mârşăvenie în Republica Moldova”, a adăugat colonelul în rezervă.

Iată textul integral la apelului lansat către veterani:

Deşi sute de mii de cetăţeni ai Republicii Moldova protestează continuu de mai bine de un de zile, cerând restituirea miliardului furat, demisia şi anchetare conducătorilor instituţiilor de drept şi de reglementare, complici la capturarea statului.

În aceste condiţii, când actuala clasă politică a devenit ostilă intereselor cetăţenilor, facem apel către toţi camarazii de arme, ofiţerii şi subofiţerii Ministerului Afacerilor Interne, Serviciului Informaţii şi Securitate, Procuraturii Generale, Armatei Naţionale, Centrului Naţional Anticorupţie să se alăture spiritului protestatar şi să participe activ la manifestaţia programată pentru 24 aprilie, în PMAN, pentru a putea face faţă pericolului de a deveni, pentru ani buni, ostatici ai grupării criminale care prin acţiuni nesăbuite pune în pericol însuşi destinul democratic al ţării noastre.

Ne adresăm colegilor din cadrul structurilor de forţă, în mod special poliţiştilor, alăturaţi-vă aspiraţiilor şi revendicărilor cetăţenilor, celor care aţi jurat să-i sprijiniţi cu onoare şi demnitate, alăturaţi-vă poporului decis să-şi ia cu demnitate şi fermitate ţara înapoi. Doar împreună vom opri fărădelegile.
Onoare de ofiţer ne cheamă să apărăm cetăţenii şi valorile statului de drept. Nu fiţi complici cu grupările criminale care au pus stăpânire pe întreaga ţară, veniţi cu noi, veniţi cu poporul căruia i-aţi jurat credinţă, devotament şi apărare.

Republica Moldova se află pe marginea prăpastiei, să o salvăm precum am făcut şi în alte timpuri.

Varianta în limba engleză o puteţi accesa aici.