Republica Moldova se află acum într-o situaţie dificilă. Putem spune că este în cel mai jos punct al dezvoltării sale. Regimul oligarhic care guvernează astăzi ţara a stors şi ultima picătură de viaţă din ea. Toţi locuitorii Moldovei, indiferent de etnie şi de preferinţele geopolitice, sunt supuşi unui jaf continuu. Furtul de un miliard de dolari, criza profundă din sistemului bancar, deprecierea monedei naţionale, creşterea bruscă a preţului la practic toate bunurile şi majorarea tarifelor pentru serviciile comunale, sufocarea mediului de afaceri prin credite scumpe şi obrăznicia funcţionarilor, o corupţie fără precedent de la independenţă încoace, o justiţie umilitor de neprofesionistă - toţi aceşti factori lovesc în buzunarele şi demnitatea cetăţenilor de toate etniile, locuitori ai multinaţionalei noastre ţări.

Acum, de exemplu, actuala guvernare încearcă cinic şi cu neruşinare să pună pe umerii tuturor cetăţenilor povara banilor furaţi, suma cărora se dublează de la o zi la alta şi care ar putea ajunge până la 25 de miliarde de lei, care vor fi plătiţi de copiii şi nepoţii noştri.

Noi toţi, cetăţenii acestui stat, avem acum un singur adversar care nu are naţionalitate - mafia lui Plahotniuc. Moldova nu va mai rezista mult unei asemenea conduceri. Cu toţii ne aflăm lângă linia roşie. Gândiţi-vă la soarta pe care o va avea ţara noastră după colapsul economic pe care îl aprofundează aceste canalii. 

Regimul de la putere nu are niciun plan de dezvoltare a statului şi se agaţă cu toate tentaculele de putere şi de fiecare posibilitate de a fura ce a mai rămas de furat în Republica Moldova. În acest scop, ei recurg la orice metode. Inclusiv la tehnică periculoasă şi camuflată de ciocnire a oamenilor de diferite naţionalităţi, în speranţa că aceştia vor uita astfel de rădăcina răului.

Plahotniuc, prin intermediul presei controlate de propaganda lui Goebbels, încearcă să inducă opiniei publice ideea unui conflict geopolitic şi interetnic. La momentul potrivit, din buzunarul lui sar pe rând ba unioniştii de serviciu, ba pseudonaţionaliştii, care organizează marşuri difuze şi strigă lozinci abstracte. Între timp, prin diferite scheme economice mafia internaţională estorchează şi ultimii bani din buzunarul poporului.
Republica Moldova este casa noastră, care, din păcate, a ajuns să fie capturată de o grămadă de gangsteri. Acum este foarte dificil, aproape imposibil, să respiri în această casă. În aer pluteşte mirosul insuportabil al corupţiei, criminalităţii şi sărăciei. Încă puţin şi în această casă va fi imposibil de locuit.

Obiectivul comun al tuturor rezidenţilor, indiferent de naţionalitate, este să eliberăm casa de invadatori şi să facem ordine în ea. Acest lucru poate fi realizat numai dacă vom lăsa la o parte toate divergenţele geopolitice. Toate problemele de politică externă pot fi discutate şi rezolvate după curăţarea locuinţei noastre comune.

Dragi compatrioţi! vă îndemnăm să ne unim şi să strângem rândurile în aceste vremuri dificile pentru societatea noastră. Astăzi doar poporul Republicii Moldova poate şi trebuie să-şi recâştige ţara aflată în captivitate. Să o recâştige şi s-o întoarcă cetăţenilor şi urmaşilor acestora.

DA - alegerilor parlamentare anticipate şi alegerii directe a preşedintelui!
NU - mafiei care a confiscat ţara noastră!
NU - punerii miliardului furat pe umerii cetăţenilor!

Să ne protejăm ONOAREA, CONSTITUŢIA şi ŢARA!!! 

Varianta în limba engleză o puteţi accesa aici.