Potrivit Termoelectrica, ţevile amplasate pe terenul unde va fi benzinăria au o vechime de aproximativ 30 de ani. Muncitorii spun că după finalizarea lucrărilor de construcţie nu vor mai putea interveni în cazul unor eventuale defecţiuni.

Reprezentanţii de la Termoelectrica mai spun că, pe timp de iarnă, 20 de mii de consumatori ar putea rămâne fără căldură, în cazul unor defecţiuni tehnice. Ei declară că au încercat să discute cu reprezentanţii companiei petroliere, dar problema nu a fost soluţionată.

De cealaltă parte, reprezentanţii companiei petroliere spun că au toate actele necesare pentru efectuarea lucrărilor de construcţie.

Reprezentanţii Inspectoratului de Stat în Construcţii nu au fost de găsit pentru a oferi informaţii. Arhitectul-şef interimar al capitalei Ion Carpov a refuzat să facă declaraţii, iar funcţionarii de la Pretura sectorului Râşcani nu au răspuns la telefon. Potrivit Serviciului de presă al Inspectoratului General de Poliţie, oamenii legii vor face cercetări şi vor transmite materialele acumulate instituţiilor responsabile. Amintim că, în luna februarie, consilierii municipali au votat în unanimitate un moratoriu care interzice construcţia benzinăriilor în capitală timp de un an. Documentul mai prevede sistarea lucrărilor deja începute.