Reprezentanţii misiunii diplomatice spun că lucrările de construţie au loc fără a ţine cont de măsurile elementare privind siguranţa pe şantier.
Construcţia complexului rezidenţial a început încă în anul 2014, în lipsa unei autorizaţii din partea primăriei. Blocul este amplasat la intersecţia străzilor Vlaicu Pârcălab şi Alexandru Bernardarzzi, în centrul istoric al capitalei.

Potrivit moratoriului instituit de primarul Dorin Chirtoacă încă în anul 2011, autorităţile nu au dreptul să autorizeze construcţii în acest perimetru, pentru a nu afecta aspectul arhitectural al municipiului. Acest lucru nu a fost un impediment pentru o companie care a atacat în instanţă autorităţile locale, iar patru luni mai târziu, Judecătoria Centru a obligat primăria să elibereze autorizaţie de construcţie. Decizia a fost contestată, însă atât Curtea de Apel, cât şi Curtea Supremă de Justiţie au menţinut decizia primei instanţe. La scurt timp după demararea lucrărilor, Agenţia de Inspectare şi Restaurare a Monumentelor s-a autosesizat, doar că... în zadar.

Contactaţi de Jurnal TV, reprezentanţii firmei de construcţii au refuzat să comenteze situaţia. Reprezentanţii Ministerului Afacerilor Externe au confirmat că au fost sesizaţi de Ambasada Franţei. Potrivit Serviciului de presă al MAE, notele verbale au fost transmise către autorităţile competente.