Primarul Dorin Chirtoacă a sărutat icoana la insistenţa victimelor şi rudelor celor decedaţi în urma exploziei de la cantina "La Soacra" din Piaţa Centrală. Gestul lui Dorin Chirtoacă l-a făcut să se răzgândească pe pretorul sectorului Centru, Oleg Poiată, care iniţial a refuzat să sărute icoana.

Pe 9 ianuarie, într-o cantină de pe teritoriul Pieţei Centrale s-a produs o deflagraţie, în urma căreia patru oameni au murit, iar 13 au fost răniţi. În prezent, sunt cercetaţi administratorii localului, asistentul medicului igienist al Centrului municipal de Sănătate Publică, un inspector din cadrul Direcţiei Comerţ a Primăriei şi şeful Secţiei Apărare împotriva incendiilor din cadrul Detaşamentului Salvatori şi Pompieri al sectorului Centru. Ei sunt învinuiţi de corupere pasivă şi depăşirea atribuţiilor de serviciu şi riscă până la 10 ani de închisoare.

Rudele victimelor şi persoanele care au avut de suferit de pe urma exploziei au dat buzna de mai multe ori la şedinţele Primăriei cerând demisii la nivel înalt - a primarului, a pretorului sectorului Centru, dar şi a şeful Direcţiei Municipale Sănătate, Mihai Moldovanu. Ultimul a refuzat să sărute icoana.