Suntem iarăşi împreună, pentru a dărui noi şanse. Cu ajutorul dumneavoastră, îl putem ajuta pe Pavel Vornic, bărbatul care suferă de disecţie de aortă.
 
Am reuşit în campania pascală din 2015, când Jurnal TV a dăruit lumină şi a înviat speranţe! V-am prezentat povestea unei familii aflate în pragul disperării. Vlăduţ, singurul copil al Angelei şi al lui Ion Cauş din Grătieşti, suferea de tetrapareză spastică, o boală cruntă pentru un suflet mic şi nevinovat. Şansa lui Vlăduţ la o viaţă normală era o clinică din afara ţării, iar datorită telespectatorilor am realizat un vis. 

Pavel are nevoie de terapie intervenţională prin implant de stent aortic, care nu se poate efectua la noi. Acum, o clinică din România îi oferă şansa la o viaţă normală. Intervenţia se ridică la o sumă prea mare pentru o familie -12 mii de euro.

Pentru Vlăduţ, fiecare dimineaţă începea cu o rugăciune în faţa icoanei pentru încă o zi de viaţă.

Acum un an familia Cauş privea la cer, în aşteptarea unei minuni. Era singurul lucru care-i mai putea ţine cumpătaţi.

Vă spuneam atunci povestea lui Vlăduţ care s-a născut prematur, la doar 34 de săptămâni. La 5 luni a fost diagnosticat cu tetrapareză spastică.

Părinţii băiatului au trăit un şoc şi au trecut printr-o perioadă în care nu puteau să accepte că pruncul lor era grav bolnav.

Salvarea lui Vlăduţ era o intervenţie chirurgicală la o clinică din afara ţării. Suma de care avea nevoie familia Cauş pentru operaţia copilului lor se ridica la 20 de mii de dolari, bani pe care părinţii au reuşit să-i adune doar cu ajutorul oamenilor cu suflet mare.

Rugăciunile lui Vlăduţ au fost auzite. La mai puţin de o lună de la încheierea campaniei pasccale, băieţelul a decolat spre visul lui cel mai mare... şansa de a putea face primii paşi.

La o clinică specializată din Turcia băieţelul a suportat o intervenţie la coloana vertebrală numită rizotomie, în urma căreia i-a fost înlăturată spasticitatea muşchilor de la membre.

După operaţie, l-am însoţit pe Vlăduţ şi la prima lui şedinţă de kinetoterapie.

Jurnal TV continuă campania pascală „Dăruieşte lumină, învie speranţa". E încă un an în care vom fi alături de alţi oameni care au nevoie de ajutorul nostru pentru viaţă. Doamna Cauş, mama lui Vlăduţ a avut şi un mesaj de încurajare pentru unul dintre eroii campaniei sociale.

BENEFICIAR: PAVEL VORNIC
COD PERSONAL: 0970704890319
CONT ÎN LEI: 2259A0759901
CONT DE CARD: 5574840098141991
BANCA BENEFICIARULUI
MOLDINCONBANK S.A.
Filiala, Poşta Veche, AG 110
MOLDMD2X307
IBAN: MD50ML0000002259A0759901
Telefon 078029700