Primarul Taracliei a fost data afară de justiţia lui Plahotniuc – una. Acelaşi primar a povestit cum Costea Botnari a încercat să-l corupă – două. Sergiu Cibotaru a dezvăluit schema de contrabandă de la Poşta Centrală – trei. Ştefan Urâtu a declarat că alegerile parlamentare şi locale au fost fraudate – patru. Ministrul Justiţiei Cebotari şi-a deschis companie aeriană – cinci. Parlamentul a votat legea lui Ghimpu pentru nepotul Chirtoacă – şase. Acelaşi Ghimpu care le-a strigat europenilor să nu-i înveţe pe guvernanţi de la Chişinău cum să facă integrare europeană a fost ales de Parlament în funcţia de şef al delegaţiei Moldovei la Comitetul Parlamentar de Asociere RM-UE - şapte. Apropo, funcţia aceasta o deţinea Filat, deci înţelegeţi de ce a vrut Ghimpu să scape de Filat. Acum Parlamentul Moldovei va fi reprezentat în Europa de Ghimpu şi de Buliga, care şi aceasta a fost votată săptămâna trecută în funcţia de preşedintă a delegaţiei la APCE. Deci – o Iudă şi o pelincuţă, iată cine ne vor reprezenta în Europa. Tot în Parlament în locul comunistei Elena Bodnarenco şefă de comisie a fost numită vânduta Violeta Ivanov.

Câte sunt până aici?... le-am pierdut numărul. Tot săptămâna trecută a fost numit şeful Moldtelecom după un concurs foarte suspect şi netransparent. SIS ne-a anunţat că în posturi de conducere ajung deseori persoane legate cu crima organizată. Şi tot săptămâna trecută Ion Druţă i-a adresat acea scrisoare idioată lui Pirkka Tapiola, în care l-a mustrat pe demnitarul european pentru că pune la îndoială deciziile justiţiei lui Plahotniuc. Săptămâna trecută s-au împlinit 7 ani de la evenimentele din 7 aprilie 2009 şi cu ocazia aceasta am aflat că marea majoritate a celor vinovaţi nu că nu au fost pedepsiţi, da au fost avansaţi în funcţii. De săptămâna trecută avem un nou şef al Centrului Naţional pentru Protecţia Datelor cu Caracter Personal, Eduard Răducan îl cheamă, care până acum a activat la CEC, iar mai înainte a fost consilierul unuia din cei mai toxici deputaţi PD Sergiu Sârbu. Curtea Supremă de Justiţie a lui nanu Poalelungi a respins cererea de a fi pedepsit finul Melniciuc nu pentru marile crime de care se face vinovat individul acesta, da nici măcar pentru faptul că a numit-o „debilă” pe o avocată.

Apropo de asta, săptămâna trecută şi-a dat demisia ministrul culturii al Portugaliei. Ştiţi de ce? Pentru că a fost criticat de doi jurnalişti şi ministrul a scris pe fb că aceştia doi merită o bătaie. „Şi eu merit una”, a mai adăugat ministrul, numai că asta nu l-a salvat, a fost obligat să-şi dea demisia. Iar lui Melniciuc nu se poate să-i aplici nici măcar o mustrare pentru că a făcut „debilă” o avocată. Mai puteţi? Mai ascultaţi. Tot săptămâna trecută am aflat că deputatul PD Eugen Nichiforciuc este cel care a încercat să o cumpere pe Elena Bodnarenco. Ştiţi ce otkat se dă în Moldova la procurarea medicamentelor, la construcţia drumurilor şi la altele? 70%! ONU a făcut public săptămâna trecută un raport din care rezultă că dacă o companie a câştigat un tender de livrare a medicamentelor ori de construcţie a unui drum de 10 mil. de lei, de pildă, 7 de mil. trebuie plătite ca mită sau otkat. Mă opresc aici, dar vă asigur că nu e totul.

Uite, cam aşa arată o săptămână obişnuită în RM, o săptămână marcată de vreo 15 de abuzuri, cazuri de corupţie deschisă, crimă. Pentru islandezi, de pildă, astea ar fi fost tot atâtea motive de a ieşi în stradă şi de a da guvernul jos. Deci ar fi schimbat 20 de prim-miniştri. Iar unii la noi ne întreabă, da pentru ce să mai ieşiţi la 24 aprilie la protest, când uite guvernanţii ne-au dat alegerea preşedintelui de popor, vor, iată, să scoată imunitatea deputaţilor şi – culmea – cică nu o să mai majoreze preţul la vinietă.

MAI PE SCURT, pentru mine oamenii care nu vor să iasă la protest ca să schimbe situaţia din ţară sunt fie tâmpiţi, fie slugi ale regimului, fie laşi.