Astfel, după ce Moldova a primit 100 de mii de tone de zahăr, sunt pregătite şi câteva colete cu alimente, dar şi 16 mii de tone de păcură. „După ce am adus 100 de mii de tone de zahăr, acum pregătim 20 de mii de colete cu produse alimentare a câte 5 kg fiecare, care urmează a fi împărţite nevoiaşilor. Următorul lot umanitar va consta în 16 mii tone de păcură pentru suplinirea rezervelor centralelor termoelectrice”, a declarat ambasadorul României în Moldova, Marius Lazurcă.

Primul ajutor umanitar din partea României pentru Republica Moldova, a ajuns la începutul lui martie atunci când 203 tone de zahăr au fost stocate la depozitul Agenţiei Naţionale pentru Rezerve Materiale din capitală.

Amintim că Guvernul României a decis acordarea unui ajutor umanitar Republicii Moldova în valoare de aproape 4 milioane de euro. Tot atunci, purtătorul de cuvânt al executivului de la Bucureşti a precizat că ajutorul constă în produse alimentare de bază: făină, zahăr, mălai, paste făinoase, conserve de carne, de pate, de legume, dar şi păcură.